Linia do produkcji gofrów
Wysoko wydajna w pełni zautomatyzowana linia Firmy Coral do produkcji gofrów.
Cały proces jest w pełni automatyczny, począwszy od mieszania ciasta aż do schłodzenia gotowego produktu.
Wydajność | 8.0 ton/24 godz. |
Zużycie energii elektrycznej | 26.79KW (3~N 380V, 50HZ) |
Wymiary całkowite linii | 21.0m×8.0m×2.5 m |
Waga całkowita | 23 tony |
Ilość produktu końcowego | ≥98% |
Zużycie LPG | 32.0 kg/h |
Zużycie LNG | 44.1 m3/h |
Wymiar żelazek | 470×325 mm |
Czas wypieku | 180 s |
Chłodzenie | 30 HP |
Czynnik chłodniczy | R22 |
Części składowe linii do produkcji gofrów:
1. Piec wypiekowy
Panel kontrolny: ekran dotykowy Mitsubishi (Japonia)
- kontrola ustawionej oraz aktualnej temperatury na ekranie dotykowym
- elektroniczne wskazanie temperatury oraz ilości produkowanych wafli na minutę
- wyświetlenie/kontrola/dostosowanie szybkości transportu oraz statusu dyspozycji ciasta
- serwo mechanizmy dozują ciasto na każde żelazko
System ogrzewania pieca:
- układ górnych i dolnych wysokonapięciowych palników zapalanych automatycznie
- zawór bezpieczeństwa ciśnienia gazu, filtry powietrza, przełącznik ciśnienia gazu oraz powietrza, manometry oraz zawory odcinające
- wentylator doprowadzający powietrze do komory spalania oraz mieszanki
- automatyczny system kontroli z sensorem na podczerwień
- sonda Raytex mierząca temperaturę na żelazkach
Specyfikacja | Linia do gofrów |
Długość | 12840 mm |
Szerokość | 2300 mm |
Wysokość | 2500 mm |
Waga | 19000 kg |
Zużycie LPG | 32 kg/h |
Zużycie energii elektrycznej | 17.93 kW (3~N 380V 50Hz) |
2. Przenośnik
Przekazuje miękkie wafle prosto z pieca bezpośrednio do stacji chłodzącej.
Specyfikacja | Przenośnik SH-SS |
Materiał | X5CrNi18-10 |
Długość | 2300 mm |
Szerokość | 680 mm |
Wysokość | 2000 mm |
Zużycie energii elektrycznej | 0.18 kW (3~N 380V 50Hz) |
3. Chłodnica spiralna 100M
Spiralna Kabina Chłodząca 100 m jest używana do szybkiego i równomiernego schładzania gofrów zaraz po wypieku. Temperatura w środku chłodnicy jest jednolita w każdym miejscu. Urządzenie spełnia wysokie wymagania higieny i bezpieczeństwa
Specyfikacja | Kabina Chłodząca 100M SH-LG |
Materiał izolacyjny | Polietylenowa pianka PE |
Kompresor | SANYO (Japonia) |
Zawór i filtr | ALCO (USA) |
Elektronika | Schneider (Niemcy) |
Element chłodzący | 30 HP |
Ochładzacz | R22 |
Odśrodkowy element dmuchający |
4.0KW 500×550 Pa 13000-18000 m³/h |
Regulowane chłodzenie | 0~5 °C |
Długość | 7245 mm |
Szerokość | 5500 mm |
Wysokość | 2400 mm |
Moc zainstalowana | 3.18 kW (3~N 380V 50Hz) |
4. Mieszałka turbinowa do ciasta gofrowego.
Maszyna składa się z dwóch pojemników ze stali nierdzewnej: pojemnika do mieszania i pojemnika magazynującego. Wyposażona jest w panel sterowania z systemem kontroli wody, czasu mieszania i podawania ciasta do pieca do wypieku gofrów.
Specyfikacja | Mieszałka do ciasta SH-DJ |
Materiał | X5CrNi18-10 |
Elektronika | Schneider (Niemcy) |
Długość | 1860 mm |
Szerokość | 900 mm |
Wysokość | 1600 mm |
Moc zainstalowana | 5.5 kW (3~N 380V 50Hz) |
Pompa | 4 m³/h, 8mH2O |