slider1_pl slider2_pl

Linia do produkcji gofrów


Wysoko wydajna w pełni zautomatyzowana linia Firmy Coral do produkcji gofrów.

Cały proces jest w pełni automatyczny, począwszy od mieszania ciasta aż do schłodzenia gotowego produktu.

Wydajność 8.0 ton/24 godz.
Zużycie energii elektrycznej 26.79KW (3~N 380V, 50HZ)
Wymiary całkowite linii 21.0m×8.0m×2.5 m
Waga całkowita 23 tony
Ilość produktu końcowego ≥98
Zużycie LPG 32.0 kg/h
Zużycie LNG 44.1 m3/h
Wymiar żelazek 470×325 mm
Czas wypieku 180 s
Chłodzenie 30 HP
Czynnik chłodniczy R22

 

Części składowe linii do produkcji gofrów:

1. Piec wypiekowy

Panel kontrolny: ekran dotykowy Mitsubishi (Japonia)

  • kontrola ustawionej oraz aktualnej temperatury na ekranie dotykowym
  • elektroniczne wskazanie temperatury oraz ilości produkowanych wafli na minutę
  • wyświetlenie/kontrola/dostosowanie szybkości transportu oraz statusu dyspozycji ciasta
  • serwo mechanizmy dozują ciasto na każde żelazko

System ogrzewania pieca: 

  • układ górnych i dolnych wysokonapięciowych palników zapalanych automatycznie
  • zawór bezpieczeństwa ciśnienia gazu, filtry powietrza, przełącznik ciśnienia gazu oraz powietrza, manometry oraz zawory odcinające
  • wentylator doprowadzający powietrze do komory spalania oraz mieszanki
  • automatyczny system kontroli z sensorem na podczerwień
  • sonda Raytex mierząca temperaturę na żelazkach
Specyfikacja Linia do gofrów
Długość 12840 mm
Szerokość 2300 mm
Wysokość 2500 mm
Waga 19000 kg
Zużycie LPG 32 kg/h
Zużycie energii elektrycznej 17.93 kW (3~N 380V 50Hz)

2. Przenośnik

 

Przekazuje miękkie wafle prosto z pieca bezpośrednio do stacji chłodzącej.

                           

Specyfikacja Przenośnik SH-SS
Materiał X5CrNi18-10
Długość 2300 mm
Szerokość 680 mm
Wysokość 2000 mm
Zużycie energii elektrycznej 0.18 kW (3~N 380V 50Hz)

 

3. Chłodnica spiralna 100M

Spiralna Kabina Chłodząca 100 m jest używana do szybkiego i równomiernego schładzania gofrów zaraz po wypieku. Temperatura w środku chłodnicy jest jednolita w każdym miejscu. Urządzenie spełnia wysokie wymagania higieny i bezpieczeństwa

 

Specyfikacja Kabina Chłodząca 100M SH-LG
Materiał izolacyjny Polietylenowa pianka PE
Kompresor SANYO (Japonia)
Zawór i filtr ALCO (USA)
Elektronika Schneider (Niemcy)
Element chłodzący 30 HP
Ochładzacz R22
Odśrodkowy element dmuchający

4.0KW 500×550 Pa

13000-18000 m³/h

Regulowane chłodzenie 0~5 °C
Długość 7245 mm
Szerokość 5500 mm
Wysokość 2400 mm
Moc zainstalowana 3.18 kW (3~N 380V 50Hz)

 

4.  Mieszałka turbinowa do ciasta gofrowego.   

Maszyna składa się z dwóch pojemników ze stali nierdzewnej: pojemnika do mieszania i pojemnika magazynującego. Wyposażona jest w panel sterowania z systemem kontroli wody, czasu mieszania i podawania ciasta do pieca do wypieku gofrów.

 

Specyfikacja Mieszałka do ciasta SH-DJ
Materiał X5CrNi18-10
Elektronika Schneider (Niemcy)
Długość 1860 mm
Szerokość 900 mm
Wysokość 1600 mm
Moc zainstalowana 5.5 kW (3~N 380V 50Hz)
Pompa 4 m³/h, 8mH2O

Firma Kocuła
ul. Wiśniowa 5
Mokronos Dolny
55-080 Kąty Wrocławskie
Polska

NIP: 8991372303

tel.: +48  71 363 50 15

biuro@kocula.pl

 

 

 

maszyny uzywane